Fire ud af ti forældre oplever trivselsproblemer hos børnene på grund af konflikten

Fire ud af ti forældre oplever trivselsproblemer hos børnene på grund af konflikten

Samtidig har hver sjette forælder været nødt til at droppe mere end 10 ugentlige arbejdstimer som følge af konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening. Det viser en ny undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget.

En ny undersøgelse, som Skole og Forældre har foretaget, viser, at blandt foreningens medlemmer har fire ud af ti forældre oplevet trivselsproblemer hos deres lockoutede skolebørn som følge af konflikten.

-  Jeg synes det er alvorligt, når konflikten mellem KL og lærerne påfører så mange skoleelever trivselsproblemer. Det bør få KL og lærerne til at gå i realitetsforhandlinger for at få konflikten afsluttet eller, hvis det er nødvendigt, få regeringen til at gribe ind, siger Skole og Forældres formand, Mette With Hagensen.

Undersøgelsen viser også, at hver sjette forælder har været nødt til at droppe mindst 10 timer af den ugentlige arbejdstid for at få pasningen af børnene til at hænge sammen.

- Vi taler om store mængder arbejdstid, som arbejdsgiveren går glip af under konflikten. Det er hverken holdbart for forældrene eller arbejdsgiverne i længden. Den tabte arbejdstid skal indhentes på et andet tidspunkt. Det er tid som igen går fra børnene. De store tabere i denne konflikt er vores børn, siger Mette With Hagensen 

Skole og Forældres undersøgelse viser, at mere end hver fjerde forælder får enten store eller meget store problemer med at få passet børnene, hvis konflikten får lov til at gå ind i sin fjerde uge.

-  En stor gruppe forældre får konkrete problemer med at få lockout-kabalen til at gå op, hvis konflikten fortsætter ind i næste uge. Når de så midt i travlheden skal høre i medierne, at danskerne tager konflikten afslappet, bliver forældrene sure. Det kan jeg godt forstå. Jeg inviterer derfor gerne parterne til en snak ved køkkenbordet, hvis det er dét, der skal til for at løse konflikten, siger Skole og Forældres formand.

Skole og Forældres undersøgelse er foretaget i perioden 15. - 16. april 2013 og omfatter 868 besvarelser fra et tilfældigt udvalgt udsnit af Skole og Forældres medlemmer. De er alle er forældre til skolebørn og samtidig medlem af en skolebestyrelse på en folkeskole.

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre, Tlf.: 31 71 63 78

Udgivet den

18. april 2013

af

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...