Bliv klar til skolebestyrelsesvalg 2018

Bliv klar til skolebestyrelsesvalg 2018

Der er skolebestyrelsesvalg på de danske folkeskoler i foråret 2018. Skole og Forældre lancerer nu en kampagne, der skal få flere til at stille op til skolebestyrelsesvalget.

Skole og Forældre lancerer i disse dage en kampagne. Den skal både sætte fokus på skolebestyrelsesvalget og hjælpe skolebestyrelser og interesserede forældre nemmere igennem valgprocessen og opstillingen til skolebestyrelsesvalget.

Kampagnen indeholder forskellige materialer, der er målrettet både skolebestyrelser og interesserede forældre. Der er blandt andet forskellige typer af opstillings- og infoplakater til kandidaterne og skolerne, grafiske elementer til de sociale medier og som noget nyt en underholdende quiz, der sætter fokus på, hvordan forskellige typer af forældre kan bruge deres engagement i skolebestyrelsen. Materialer og anden info om kampagnen findes her.

Skolebestyrelsen er for alle
En skolebestyrelse er en vigtig del af skolens ledelse og forældrerepræsentanterne udgør en uvurderlig ressource i udviklingen af folkeskolen. Det er dem, der kender deres børn bedst og ved, hvordan eleverne tænker og trives. Forældrene har også en særlig indsigt i, hvad der fungerer på skolen og hvad eleverne eventuelt savner i hverdagen.

Et vigtigt element i det kommende skolebestyrelsesvalg er derfor at få budskabet om at stille op til skolebestyrelsen ud til alle forældre, uanset baggrund, indkomst eller uddannelse.

"Alle forældre vil det bedste for deres børn. I skolebestyrelsen får de indflydelse og mulighed for at gøre en forskel for deres børns skolegang,” siger Mette With Hagensen, landsformand for Skole og Forældre.

Et valg er en demokratisk handling
Skole og Forældre opfordrer skolerne til at få så mange kandidater opstillet, at der kan bliver kampvalg eller fulde huse til opstillingsmødet.

"Skolebestyrelsesvalget skal være synligt. Vi skal have fat i alle forældrene derude, og have dem til at støtte op om skolen og skolebestyrelsen," siger Mette With Haagensen.

 

For yderligere information om skolebestyrelsesvalget, kontakt Ingelise Andersen, projektleder hos Skole og Forældre, ia@skoleforaeldre.dk.

Yderligere kommentarer: Mette With Hagensen, landsformand, Skole og Forældre, mobil: 31716378

Udgivet den

22. februar 2018

af

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...